OVAM ecodesign.link

Ecodesign Award voor studenten

Facebook_banner_OVAM

Ook dit jaar gaat de OVAM op zoek naar de beste projecten van studenten-ontwerpers die oog hebben voor duurzaamheid. Tijdens de campagne van de OVAM Ecodesign Award dagen we studenten uit om een product te ontwerpen dat de wereld verandert. De deadline om in te dienen is 9 juli 2017.

De inzet? Een geldprijs van 1000 euro en een begeleidingstraject van Flanders DC (hét aanspreekpunt voor de creatieve sector)!

Jonge ontwerpers spelen een grote rol in de toekomst van ecodesign. Met de Ecodesign Award willen we studenten dan ook een hart onder de riem steken. Zo willen we jonge ontwerpers inspireren om ook later, in hun professionele loopbaan, aandacht te hebben voor duurzame productinnovatie. 

 

Open voor inzendingen_blauw

Deadline_grijs

Jury_grijs

Uitreiking_grijs

 

 

 

HOE DEELNEMEN?

Lees het reglement en kom alle voorwaarden voor deelname te weten.

Indienen kan volledig digitaal via de website. Hiervoor moet je je registreren of inloggen. Tijdens het aanmaken van een project, krijg je een overzicht van alle informatie die je moet indienen. Je kunt de gegevens blijven aanpassen totdat je er voor kiest om jouw project definitief in te sturen. 

Nog vragen? Neem dan contact op via ecodesign@ovam.be.

Reglement_OVAM_2017

WAAROM DEELNEMEN? 

___ platform

Door deelname wordt jouw werk beoordeeld door een groep experten en professionelen die jouw ideeën, proces en inzichten anders niet zouden zien. Dit is een waardevolle kans om jouw werk aan hen te tonen.

Als je in de prijzen valt, zal jouw project meegenomen worden in alle communicatie van de OVAM. Bovendien ontvang je jouw prijs tijdens een feestelijke uitreiking. Dit jaar organiseert de OVAM de uitreiking van de Ecodesign Award voor studenten tijdens de Week van het Ontwerpen en krijgt jouw werk ook een plaats op de bijhorende tentoonstelling. 

Het winnen van een designprijs zal zeker niet misstaan op jouw cv!

Week van het ontwerpen

___begeleidingstraject Flanders DC 

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector en het resultaat van een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute. Flanders DC ondersteunt creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming.

De hoofdprijs bevat een begeleidingstraject van Flanders DC. In het begeleidingstraject werken ze samen met jou een stappenplan op maat uit om jouw eindwerk verder uit te werken en in de markt te zetten. Binnen een periode van 6 maand krijg je 3 tot 6 individuele opvolgingsgesprekken (een totaal van 8u). Je kan ervoor kiezen om jouw prijzengeld van 1000 euro te gebruiken voor dit begeleidingstraject en dan word je in contact gebracht met externe adviseurs die je verder kunnen helpen (ter waarde van 1000 euro).

Flanders SC begeleidingstraject

 

 

 

 

10 JAAR AWARD VOOR STUDENTEN

10 jaar Ecodesign Awards lieten we niet zomaar voorbij gaan. We lanceerden dan ook op 13 oktober 2016 het boek 'OOGST - Waarom een prijs er toe doet' met daarin 10 sterke verhalen van evenveel winnaars over de jaren heen. Leidraad vormt de vraag waar deze ontwerpers nu staan in hun carrière. Speelt ecodesign nog steeds een rol in hun ontwerpen? En welke raad hebben ze voor de nieuwe generatie? Ontdek het allemaal in het boek!

Download hier de pdf van het boek 'OOGST - Waarom een prijs er toe doet'.

 

OOGST 1 OOGST 2 OOGST 3 OOGST 4 OOGST 5

 

 

 

WINNAARS VOORGAANDE JAREN 

Het overzicht van winnaars van de voorbije jaren kan je terugvinden op www.ecodesignlink.be/nl/awards/winnaars-studenten

 

Sharetool
SPAN
ECOmfort
Phoenix Airy Bambow
Janus UrbanLeafs Cryocycle
Flexit PANNA Greener yoghurt packaging
HIX Bloo
VIE
Urban Composter
Adis
CELER
Kurkkruk
BREADY
Demisphere
Le Corps .7
BRIK
Wakati
HDLA
A Collection
nio
Tre Gusti
Poof
PATTERN
ECOTAP
NFIINNOVATION
Tirelock