OVAM ecodesign.link

Drop

Vorige Overzicht Volgende

Aantal stemmen: 1076

Naamloos-6 Drop
Ontwerper
Jordy Van Hoegaerden, Lore Dedobbeleer en Manou Storms
Website
http://www.jordyvanhoegaerden.webnode.be
School
Howest - opleiding Industrieel Productontwerpen (IPO)
Jaar
2017

Iedere dag de tanden poetsen: het is een noodzakelijk kwaad. Zeker kinderen doen dit niet graag - laat staan lang genoeg. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd. Met trots presenteren we u onze nieuwe manuele tandenborstel. Op een originele en interactieve manier zorgen we ervoor dat kinderen het poetsen zelfs niet meer willen overslaan. Drop maakt tandenpoetsen opnieuw leuk!

Het handvat van onze tandenborstel verkleurt volledig na 2 minuten. Zo zien kinderen (bedoeld vanaf 4 jaar) met eigen ogen wanneer het tijd is om te stoppen met poetsen.

De ideale tandenborstel moet uiteraard gewoon goed poetsen en daarnaast is het (zeker voor kinderen) belangrijk ze zelfstandig en voldoende leren poetsen. Met dit ontwerp willen we terug naar deze essentie van wat een goede tandenborstel echt moet doen. Daarom besloten we ook alle elektronica weg te laten en op zoek te gaan naar een andere techniek om de poetsduur aan te duiden. Keep it safe en simple!

Daarnaast dragen we milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel en werken hierdoor met verwisselbare borstelkoppen. Op die manier gaat het handvat minstens 10 jaar mee en verdwijnt er niks onnodig in de prullenmand.