OVAM ecodesign.link

NOMM

Vorige Overzicht Volgende

Aantal stemmen: 256

Nomm_01 Nomm_02
Ontwerper
Glenn Verhaege
School
Universiteit Antwerpen - opleiding Productontwikkeling
Jaar
2018

NOMM is een product-dienst-systeem dat inspeelt op de huidige en toekomstige problemen van de food delivery sector. Tijdens deze masterproef is er opzoek gegaan naar een nieuwe verpakking die de kwaliteit van de voeding beter bewaart, meer beleving uitstraalt en tegelijk ook milieuvriendelijker is t.o.v. de huidige alternatieven.

Met Nomm werd er een volledig nieuw herbruikbaar verpakkingssysteem gecreëerd. De verpakking zal een meerwaarde creëren voor elke stakeholder van het food delivery proces. Zo is er getracht om de maaltijden warmer te houden tijdens het transport, te voorkomen dat sauzen en soepen kunnen lekken, meer branding mogelijkheden te bieden voor de restaurants, de gehele beleving tijdens het consumeren van de maaltijd te verhogen, etc.

De gebruiksflow van de verpakking wordt toegelicht a.d.h.v. volgende video: https://youtu.be/2enSrouTXj0 Daarnaast is er een volledig herbruikbaar systeem vormgegeven voor de nieuwe verpakking en is dit volledig geïntegreerd in de huidige flow van food delivery services.