OVAM ecodesign.link

TramSit

Vorige Overzicht Volgende

Aantal stemmen: 30

TramSit_01 TramSit_02
Ontwerper
Frederik Carette
School
Universiteit Antwerpen - opleiding Productontwikkeling
Jaar
2018

Congestie binnen steden vormen steeds meer problemen voor het verkeer en de logistieke werking. Gevaarlijke verkeerssituaties, tijdsverlies… Steden trachten ook steeds meer vrachtwagens en bestelwagens buiten de stad te duwen om zo toch een iets rustigere situatie te bekomen. De milieu-impact van al die leverende voertuigen mag ook zeker niet vergeten worden.

TramSit tracht een oplossing te bieden voor deze twee problemen. Een nieuwe logistieke werking voor vrachtvervoer binnen de steden zonder gebruik van vracht- en bestelwagens en zonder impact op het milieu.

De combinatie van vrachtvervoer en personenvervoer via tram is een nieuw gegeven. Door de werking van TramSit kan gebruik worden gemaakt van normale personentrams die geen enkele hinder zullen ondervinden. Combinatie van bestaande elementen is de sleutel tot het succes. Via een uitgewerkt systeem met cargobikes kan een vracht van buiten de stad tot aan een bestemmeling binnen de stad worden geleverd zonder hinder of tijdsverlies..