OVAM ecodesign.link

bigSAM

Overzicht

Aantal stemmen: 2

LQ_PaulineDelaere_BigSAM3 LQ_PaulineDelaere_BigSAM1

BigSAM is een verlichtingsbron specifiek ontworpen voor de modulaire standenbouw. Hierbij wordt het materiaal verhuurd en telkens opnieuw gebruikt in verschillende composities. Het ontwerp is zo universeel en flexibel mogelijk.

Modulaire standenbouwsystemen bestaan uit aluminium kaders die door het plaatsen in verschillende composities, kunnen verhuurd worden aan verschillende exposanten. Verlichting biedt de mogelijkheid om een gewenste sfeer te creëren waarbij personen in de juiste stemming gebracht worden. Bij deze huurstanden bestaat er tot op vandaag geen mogelijkheid om via deze verlichting de gewenste sfeer te creëren.

Door het gebruik van de bigSAM kan eenzelfde verlichtingsbron aangekocht worden en telkens opnieuw verhuurd worden in verschillende composities. Door kleine aanpassingen aan de bigSAM kunnen verschillende uitlichtingshoeken, posities en verschillende lichtintensiteiten en kleurtemperaturen gecreëerd worden. Hiermee wordt er een extra meerwaarde aan het modulaire systeem gegeven en benadert dit modulair systeem de traditionele standenbouw. Met het grote voordeel dat alle onderdelen meermaals herbruikbaar.

BigSAM maakt gebruik van power led-technologie. Deze technologie is energie efficiënt en beschikt over een uiterst lange levensduur. Door het gebruik van verlichting die meermaals verhuurd kan worden, is de standenontwerper niet verplicht tot de aankoop van een breed gamma verlichtingsbronnen die amper hergebruikt kunnen worden. Alle onderdelen van de bigSAM kunnen eenvoudig en snel vervangen worden. Hierdoor kunnen beschadigde onderdelen snel vervangen worden en hoeft de verlichtingsarmatuur niet in zijn geheel opnieuw aangekocht te worden.