OVAM ecodesign.link

De EDGEkit: als docent met duurzaamheid aan de slag! Vorige Overzicht Volgende

21/01/2016

De EDGEkit helpt docenten duurzaamheid te integreren in economische opleidingen

Ecocampus ontwikkelde samen met de KU Leuven, Catapa en OVAM de EDGEkit. EDGE staat voor Educatie voor Duurzaam Grondstoffenbeheer in Economische opleidingen. De kit levert docenten in economische opleidingen concrete actiefiches en instrumenten om duurzaamheid een plaats te geven in hun vakken.

EDGE kit

De EDGEkit toont twee kanten van grondstoffenbeheer als duurzaamheidsvraagstuk: één vanuit Vlaanderen en de transitie naar een circulaire economie en één vanuit Peru en de mijnbouwindustrie in dat land. Dat duurzaamheidsvraagstuk voorziet de inhoud voor verschillende werkvormen:

  • Er zijn actiefiches voor de vakken macro-economie, micro-economie, marketing en management & accounting om bestaande lesinhouden te illustreren met voorbeelden.
  • Er zijn ook actiefiches met nieuwe lesinhouden om een economiestudent competenties voor duurzame ontwikkeling mee te geven. Zo is er een les over business-innovatie op basis van de SIS-toolkit, een les over het economisch systeem achter de smartphone en een inspiratiefiche voor duurzame businesscases.

In 2016 organiseert Ecocampus infosessies voor docenten die met de EDGEkit aan de slag willen gaan. Dit gebeurt in het kader van het lerend netwerk economie dat een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de EDGEkit

Klik om de EDGEkit te ontdekken