OVAM ecodesign.link

OVAM Ecodesign Award PRO in de pers Vorige Overzicht Volgende

30/01/2012

De uitreiking van de OVAM Ecodesign Award PRO, die vier jaar geleden is opgenomen als extra categorie van de Henry van de Velde Awards, mocht dit jaar op heel wat belangstelling van de pers rekenen. De winnaars van de OVAM Ecodesign Award PRO in de categorieën 'product op de markt' en 'product in ontwikkeling' staan in heel wat artikels vermeld.

In de cultuurbijlage van De Morgen (editie 18 januari 2012) stonden de winnaars van de Henry van de Velde Awards opgesomd, waaronder ook Solarwind, winnaar OVAM Ecodesign Award in de categorie 'product in ontwikkeling'.

Ook Belga geeft in zijn artikel 'Henry van de Velde Awards 2011 uitgereikt aan Vlaamse designers' een overzicht van alle winnaars.

Het Belang van Limburg pakt op 18 januari 2012 uit met het artikel 'Hegge ID wint OVAM-prijs voor lichte autodeur' en Het Nieuwsblad publiceerde op 19 januari 2012 het artikel 'Zeer lichte autodeur wint Ecodesign Award'. Beide artikels verwijzen naar het ontwerp LWD van het bureau Hegge ID. Hegge ID kreeg naast de award voor LWD, een nominatie voor hun drinKraantjeswater Karaf. In het interview van Het Nieuwsblad met zaakvoerder Frans Hegge staat dat het bedrijf enorm trots is op deze award en nominatie.

Het VRT-nieuws bracht Buzzispace, de winnaar van de Henry van de Velde Award bedrijf 2011, extra in de kijker. Buzzispace kreeg deze prestigeuze award omdat zij in minder dan vijf jaar tijd konden uitgroeien tot een internationale speler in de sector. Buzzispace ontving in 2009 de OVAM Ecodesign Award PRO voor hun productgamma. Hun producten zijn gemaakt van vezels van afgedankte PET-flessen. 

OVAM Ecodesign Award PRO 2011
OVAM Ecodesign Award PRO 2011 - Solarwind
OVAM Ecodesign Award PRO 2011 - drinKraantjeswater Karaf

 

 

 

 

Meer sfeerbeelden van de OVAM Ecodesign Award PRO 2011 kunt u bekijken in dit foto-album.