OVAM ecodesign.link

OVAM op Cultuurmarkt 2012! Vorige Overzicht Volgende

27/08/2012
cultuurmarkt

Op zondag 26 augustus 2012 vond in het centrum van Antwerpen Cultuurmarkt 2012 plaats. De Cultuurmarkt is een milieubewust evenement en draagt 'ecologie' hoog in het vaandel.

Tijdens deze hoogdag voor cultuur werd de ARGUS-ecologieprijs uitgereikt aan de meest milieubewuste standhouders. De OVAM maakte deel uit van de jury van de ARGUS-ecologieprijs. 

Het volledige verslag van de ARGUS-ecologieprijs kunt u terugvinden op de website van ARGUS.


tgrom

De eerste prijs ging naar 't Grom, het Groentemuseum. Deze organisatie is actief rond duurzame voeding, een uiterst actueel en cruciaal thema en toont zich heel sterk op educatief vlak. Daarnaast besteedt het 't Grom veel aandacht aan interne milieuzorg. De jury was aangenaam verrast door de dynamische en vlotte presentatie op de stand, waarbij de eenvoud sierde. 

De tweede prijs van de ARGUS-ecologieprijs is een gedeelde plaats voor CVN en Het Paleis. CVN, het Centrum voor Natuurbeschermingseducatie, heeft een rijk palmares inzake natuur en milieu-cursussen, maar trekt ook in de dagelijkse werking een groene kaart. De stand was sober, maar toch aantrekkelijk en interactief en trok de aandacht ook zonder actief te flyeren. Het theaterhuis 'Het Paleis' besteedt veel aandacht aan milieuthema's in haar reguliere werking. Getuige daarvan de aandacht aan het thema 'water' in haar programmatie of de voorstelling 'Cosimo en zijn plantenplan'.

De derde plaats is voor de Koninklijke Bibliotheek van België. De bibliotheek legt zich meer en meer toe op de interne milieuzorg. Zo is ze begonnen aan een grondige digitalisering die het papierverbruik fors zal terugdringen. De stand was sober, interactief en efficiënt, maar viel toch goed op. Een goed voorbeeld van hoe het ook zonder veel flyers of gadgets kan!