OVAM ecodesign.link

trAXi wint Battle of Talents! Vorige Overzicht Volgende

05/04/2012
battleoftalents

Battle of Talents is de ondernemingsplanwedstrijd voor studenten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen. Meer dan 550 studenten in 119 teams schreven zich in voor Battle of Talents. In de loop van het spel kregen de deelnemers coaching van ondernemers tijdens ondernemingsavonden, CEO cafés en pitching trainingen.

De overwinning ging uiteindelijk naar trAXi, het project van Hendrik Vansompel, doctoraatsstudent aan het Laboratorium voor Elektrische Energietechniek van de Universiteit Gent en Kim De Witte, masterstudent Engels-Spaans aan de Hogeschool Gent. Zij gaan naar huis met 25 000 euro startkapitaal. TrAXi biedt aanpasbare elektrische machines aan met een verbeterd rendement, wat erg bruikbaar is in de industrie, de transportsector en bij het opwekken van hernieuwbare energie.

Hendrik Vansompel is enorm opgetogen. "Ik was bij de laatste drie, maar dacht niet dat ik een kans had om te kunnen winnen. Daarom kon ik de jury zeer ontspannen te woord staan." De ochtend na de overwinning is hij meteen met de mandataris van het Industrieel Onderzoeksfonds gaan praten. "We bekijken nu wat de volgende stappen zijn om echt te gaan ondernemen."

Het team van Nanosurfs, dat uitpakte met folie met de structuur van haaienhuid die de hydrodynamica van boten verbetert, werd tweede en het ondernemersteam rond LiveCare (personal health service software om patiënten van thuis uit te monitoren) eindigde op de derde plaats. 

 

Meer informatie kunt u terugvinden op http://vlaandereninactie.be/nieuws/traxi-wint-battle-of-talents/